+31 085 004 1668 Hallo@deseostudio.nl
50 procent groei dankzij pagina optimalisatie

Case: 50% groei in een jaar dankzij pagina optimalisatie

Voor een bedrijf dat opereert in de informatie en communicatie technologie uit Groningen zijn er zoekmachine optimalisatie werkzaamheden uitgevoerd. De klant heeft gekozen voor het optimaliseren van de webpagina’s als dienst. Na 12 maanden was het resultaat van een aantal aanpassingen zichtbaar. De onderstaande cijfers zijn gebaseerd resultaten die het verschil tonen van het vorige en huidige jaar.

Om online succesvol te zijn is het belangrijk dat er sprake is van een goed aanbod, een professionele website, diverse conversie middelen en natuurlijk relevante bezoekers. Tijdens een intakegesprek bleek al snel dat het organisch verkeer achter bleef. De vraag was dan ook hoe de website geoptimaliseerd kon worden, zodat de website hogere posities krijgt in Google en meer organische bezoekers kan genereren.

Om te starten met de case heeft er een SEO-analyse en zoekwoord onderzoek plaatsgevonden. Vervolgens is er een strategie opgesteld om de zoekwoorden te verwerken op alle website pagina’s. De huidige verouderde content op de website is volledig geoptimaliseerd.

In december 2018 zijn we begonnen met de analyse en de strategie. De website zag tot die tijd gemiddeld 125 organische sessies per maand. Een jaar later, in december 2020, genereren we organische 2144 sessies per maand. Dat is een groei van bijna 50%.

50 procent groei dankzij pagina optimalisatie Google Analytics

Voor de samenwerking was het organisch verkeer goed voor 1494 bezoeken van het totale verkeer. In december 2020, een jaar later, zijn bezoekers via Google verhoogd met 43,51%. Dit alleen door de verouderde pagina’s op de website SEO proof te maken. Zou je er ook nog voor kiezen om linkbuilding in te zetten, bijvoorbeeld bij een van de SEO pakketten, dan zal het verkeer nog sterker toenemen. Denk dan niet aan 100 procent, maar eerder 300% of zelfs 500%!

50 procent groei dankzij pagina optimalisatie groei in GA

Wil jij ook jouw SEO verbeteren?

Kun jij niet wachten om ook beter gevonden worden, meer relevante bezoekers naar je website trekken en uiteindelijk meer klanten genereren? In deze case zie je dat kleine aanpassingen al voor een effect kunnen zorgen. Ik help je hier graag bij!