+31 085 004 1668 Hallo@deseostudio.nl

Ben jij bezig met de opzet van je nieuwe bedrijf en komt het website bouwen om de hoek kijken? In deze blog geef ik vijf tips die jouw website beter vindbaar maakt in de zoekresultaten van Google. Hoe hoger je ranking, hoe meer bezoekers jij op je website zal krijgen. Hou rekening met de volgende punten om je vindbaarheid te vergroten!

 

1. SSL Certificaat

Een SSL certificaat toont aan dat jouw website beveiligd is. Zonder SSL kan de informatie van jouw bezoeker makkelijk worden verstuurd en in de verkeerde handen terecht komen. Een SSL-certificaat geeft dus aan dat alle vertrouwelijke gegevens die jouw bezoekers delen versleuteld worden verzonden. Je herkent het certificaat aan het ‘slotje’ links bovenin jouw internetbrowser.

2. Kies een responsive design

Een responsive design zorgt ervoor dat je website er netjes uitziet op diverse apparaten. De website vormt dus mee met het apparaat waarop het wordt bekeken. Het kan voor de bezoeker erg storend zijn om een website te bekijken op een telefoon, terwijl de opmaak is gemaakt voor een laptop. De letters zijn klein en je moet overal inzoomen, heel onhandig dus! Je kunt responsive design ook zien als een flexibele website, hij past zich flexibel aan naar het apparaat waarop hij wordt bezocht.

Toespijs feelgoodfood website

3. Ga voor een leesbaar webdesign 

Google Indexeert, of scant je website als een robot. Hiervoor is het belangrijk dat de techniek van je website goed in elkaar zit voor de leesbaarheid. Je kunt bijvoorbeeld een website hebben met veel effecten en automatische functies. Voor de bezoeker van jouw website ziet dit er prachtig uit, maar voor Google kan het lastig zijn om de website te lezen. Twijfel je over het design van jouw website? Stuur mij een bericht, dan kijk ik met je mee.

4. Maak je website gebruiksvriendelijk

Bij gebruiksvriendelijkheid moet je denken aan een gestructureerde website. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een menu toe te voegen met onderliggende categoriepagina’s. Wanneer een website niet gebruiksvriendelijk is, kan de bezoeker jouw website verlaten. Dit willen we uiteraard niet, dus zorg altijd voor een overzichtelijke website met goede inhoud. 

5. Zorg voor een snelle laadtijd

Een snelle laadtijd is erg belangrijk voor jouw website. Een langzame website zorgt ervoor dat bezoekers snel jouw website verlaten, want wie wil nou lang naar een laad-scherm staren? De laadtijd kan langer worden door bijvoorbeeld te veel (grote) afbeeldingen of veel verschillende lettertypen. Ook heeft een trage laadtijd negatieve invloed op jouw positie in Google. Better speed= higher ranking.

Bijna klaar!

Het bouwen van een website komt veel bij kijken. Je moet rekening houden met het gemak voor de gebruiker van de website, want daar wil je namelijk een connectie mee leggen! Stap 2 in het bouwen van een website is het verbeteren van de SEO. Dit is de online vindbaarheid van je website, en hoe hoog hij terechtkomt in zoekresultaten.

Voor meer informatie over SEO, heb ik een handige blog geschreven over SEO voor beginners. Is jouw website voorzien van alle bovenstaande punten? Waarom wel of waarom niet?