+31 085 004 1668 Hallo@deseostudio.nl

Wist jij dat het mogelijk is om het bereik van jouw content te vergroten? Dit kun je doen door gebruik te maken van content mapping. Je schrijft een blog en knipt deze vervolgend op in kleinere stukken tekst. Ontzettend handig om te plaatsen op verschillende social media kanalen. Wanneer je dit doet “recycle” je als het ware je jouw geschreven teksten. Content mapping scheelt heel veel tijd, en je hebt altijd wat om te posten. In de onderstaande tips lees jij hoe je jouw content makkelijk kan hergebruiken, én hoe je er voor zorgt dat het interessant blijft om te lezen.

Tip 1: maak pin’s, story’s en reels

Je kan stukjes tekst goed in een social media post verwerken. Dit verwerk je in een korte Instagram post of story zetten als #Tip . Ook kan je een een reels van maken, dit zijn verschillende story’s die achter elkaar aan spelen. Meestal wordt dit automatisch afgespeeld. Maak het hergebruiken van je content op social media niet met te veel tekst, anders verlies je de interesse van je lezer. Op deze manier deel je een interessant bericht, zonder dat je jouw volgers overspoelt met informatie. Je kan ze ook nieuwsgierig maken naar de originele content. Plaats bijvoorbeeld een link naar je blog.

Tip 2: Een video

Natuurlijk is het ook mogelijk zelf voor de camera gaan zitten. Dit is leuk om naar te kijken en je bouwt een  band op met je volgers. Ze zien jouw gezicht terwijl je enthousiast je kennis deelt. Maak voordat je begint aan de video een plan over hoe je wilt dat het deze er uit gaat zien. Zorg ervoor dat het boeiend is, gebruik afbeeldingen of maak er een vlog van. Je kan ook een video met beeldmateriaal gebruiken en ondertiteling toevoegen of een voice-over maken. De opties zijn eindeloos! Een video is entertainend voor de kijker, dus gebruik al jouw creativiteit om de boodschap helder over te brengen.

Tip 3: Infographic

Een infographic is een informatieve illustratie. Je vat informatie samen in een afbeelding met als doel kennis overdragen. Door gebruik te maken van een infographic ga je opnieuw aan de slag met dezelfde tekst, maar vat je het samen en geef je het een andere vormgeving. Er zit heel veel achter een infographic maken, hierover lees je meer in: infographics maken waarom en hoe je het doet.

Geef de content een andere twist door het te herschrijven. Gebruik een andere opmaak en verbeter gedeeltes van de vorige keer. Je kan de tekst vervolgens een maand later opnieuw posten. Zo recycle je jouw oude content tot nieuwe content! Heel eenvoudig toch?

Tip 4: Herschrijven

Heb je al eens goede content geschreven? Zorg er dan voor dat je dit niet verwijdert, maar juist optimaliseert! Vaak komt het voor dat nog niet iedereen je blog heeft gelezen en dat betekent dat je deze weer in het zonnetje kunt zetten! Hoe? Controleer bijvoorbeeld of de informatie nog actueel is. Zijn er nieuwe uitspraken gedaan over het onderwerp? Neem deze dan mee in je herschreven versie.

Tip 5: Nieuwsbrief

Met een nieuwsbrief kan je de content op jouw website nog extra onder de aandacht brengen, zonder nieuwe te maken. Je kan stukjes uit de content gebruiken om interesse te wekken, of om iedere week kleine stukjes informatie te delen met de abonnees.  Vat het interessant samen met extra tips, zodat je lezer geboeid blijft. En wie weet bezoeken ze niet veel later jouw website om meer te bekijken! 

Zo heb je wat ideeën opgedaan over content mapping, het “recyclen” van jouw content. Spiek voor meer inspiratie op Instagram. Doe jij al aan content mapping?

5 tips voor het hergebruiken van jouw content