+31 085 004 1668 Hallo@deseostudio.nl

Instagram stories. Een functie die je nu al een tijd kunt gebruiken op Instagram en die veel wordt ingezet door ondernemers. Waarschijnlijk gebruik jij ze ook al een tijd en grote kans dat je het soms lastig vindt om creatief te blijven, of niet? Geen zorgen, I got you! Met deze onderstaande tips krijgt jouw creativiteit voor een Instagram Story weer een boost.

Challenges voor jouw volgers

Wat je misschien nog niet geprobeerd hebt, maar wat erg leuk kan zijn, zijn challenges. Dit zijn templates die je kan downloaden, kan plaatsen in je story en je dan zelf invult. Je kunt hierbij denken aan de This or That challenge, of de gifjes challenges, enz. Kijk vooral op Pinterest voor leuke ideeën. Door dit soort challenges uit te voeren leren jouw volgers jou beter kennen, wat zorgt voor meer betrokkenheid. Plaats daarnaast misschien een story waarbij je jouw volgers uitdaagt de challenge ook in te vullen en zorg dat ze jou taggen. Zo trek je misschien wel nieuwe volgers. Nice toch?

Een ander leuk idee is het plaatsen van quizzen. Door een quiz neer te zetten over bijvoorbeeld jouw onderneming, kunnen volgers kijken hoe goed zij jou kennen en weet jij wat ze al van je weten. Het is een goede manier om te meten hoeveel mensen echt betrokken zijn bij jouw bedrijf.

Instagram stories maken
Hoe maak ik Instagram Stories
Instagram story challenge
Instagram stories maken

Creatief met Canva voor jouw designs

Natuurlijk wil je ook andere content in je story plaatsen, zoals nieuwe producten, een cursus die je aanbiedt of een nieuwe blog. In dat geval wil je de aandacht kunnen trekken door een originele opmaak te gebruiken.

Wat een goede manier is om weer op een creatieve manier de aandacht te trekken, is door gebruik te maken van tools. Canva is een programma waar je ontzettend veel sjablonen gratis kunt gebruiken en kunt aanpassen op de manier hoe jij dat wil. Je kunt makkelijk je huisstijl kleuren toepassen en foto’s invoegen. Een handige manier dus om weer creatief aan de slag te gaan. Wil jij weten hoe je Canva kunt inzetten? Bekijk dan de academy. You can do this!

Vind je hier niet wat je zoekt? Pinterest is your best friend. Er staan ontzettend veel voorbeelden van leuke stories en soms zelfs een korte tutorial. Ontzettend handig wanneer je inspiratie op is.

Experimenteer en leer!

Wat ik je als laatste tip wil meegeven, is dat je gewoon lekker moet experimenteren. Stories staan maar 24 uur online. Kijk dus wat werkt. Werken gifjes in mijn stories? Krijg ik veel reacties op de quizzen en challenges? Werken de Canva sjablonen goed? Door te experimenteren kom je erachter wat wel en niet werkt. Zo leer je langzamerhand wat voor meer betrokkenheid zorgt en wat jou dus kan helpen om te groeien.

Dit waren de tips die jou hopelijk helpen weer creatief aan de slag te kunnen. Check Canva en Pinterest voor de leukste ideeën en ga vooral lekker experimenteren. Heb je weer nieuwe inspiratie op gedaan? Deel dit op Instagram! Tag @deseostudio in je story. Good luck!