+31 085 004 1668 Hallo@deseostudio.nl

Tegenwoordig is social media niet meer uit ons leven te denken. Elke dag check je snel wat je vrienden aan het doen zijn, bekijk je de nieuwe foto’s van je favoriete kledingmerk en zie je waar je idolen zich mee bezig houden. Dat betekent dat er dagelijks ontzettend veel content gecreëerd wordt. Hoe kun je er dan voor zorgen dat je als beginnende ondernemer, toch een succesvolle Instagram pagina kunt laten groeien?

Een succesvolle Instagram pagina, waar begin je?

Voordat je de content gaat maken, moet je jezelf eerst afvragen wanneer jouw Instagram pagina succesvol is. Wil jij meer betrokkenheid, meer opgeslagen berichten of meer nieuwe klanten etc. Stel voor jezelf vast wat het doel is dat jij wilt behalen.

Content creëren

Nu je beter weet wat de doelgroep graag wilt zien, kun je aan de slag met het creëren van je eigen content. Hieronder een aantal tips waar je aan moet denken bij het maken van content:

Huisstijl, let’s cheer it up!

Kies voor vast kleurgebruik, het logo dat steeds terugkomt en dezelfde soort lettertypes, zorgen ervoor dat jouw Instagram pagina er overzichtelijk en aantrekkelijk uit gaat zien. Daarnaast zorgt het ervoor dat je sneller herkent wordt. Kies dus voor een vast kleurenpatroon die je gebruikt op je pagina. Bekijk eens Pinterest om wat inspiratie op te doen. Voor leuke Instagram berichten kun je gebruik maken van Canva. Hier heb je toegang tot gratis templates die ervoor kunnen zorgen dat jouw pagina er herkenbaar uit ziet.

Bedrijfsaccount aanmaken

Deze functie heb je misschien al in gebruik, maar op Instagram kun je je account als bedrijfsaccount opgeven. Dit geeft je toegang tot statistieken van de bezoekers van jouw pagina. Op deze manier kun je meer mensen bereiken, leer je meer over je volgers en kun je andere nuttige opties gebruiken om jouw content te verbeteren. Deze functie kun je instellen via Instellingen > overschakelen naar bedrijfsaccount.

Hashtags gebruiken om jouw bereik te vergroten

Door hashtags onder je foto’s te plaatsen, zorg je voor betere zichtbaarheid op Instagram. Wanneer je dit doet, worden je foto’s namelijk sneller gevonden. Als je de hashtags op de juiste manier inzet, zorg je voor meer engagement. Dit gebeurt alleen als je goede hashtags gebruikt die relevant zijn voor jouw content en bedrijf.

Om erachter te komen welke hashtags relevant zijn, kan het handig zijn om weer te kijken naar de doelgroep en de concurrentie. Op deze manier kun je kijken welke hashtags de meeste reacties krijgen en mogelijk voor succes kunnen zorgen.

En dan hebben we nog het algoritme

Het algoritme van Instagram evalueert hoe goed jouw inhoud is gebaseerd op jouw interactie. Dit betekent dat wanneer je steeds meer groeit op dit platform, je door het algoritme automatisch hoger komt te staan bij gebruikers die jouw content mogelijk ook leuk vinden. Het is belangrijk om het algoritme te leren begrijpen en hiermee rekening te houden. Dit kan over een lange tijdsperiode voor veel succes zorgen.

Dit zijn een aantal tips die je kunnen helpen om een succesvolle Instagram pagina op te bouwen. Door de doelgroep goed te observeren, kun je je content beter afstemmen op hun wensen. Je kunt natuurlijk ook gewoon vragen stellen ;). Ook de concurrentie kan veel inzicht geven in wat wel en niet werkt. Onthoud wel, een succesvolle Instagram pagina krijg je niet zomaar. Daar gaat meestal veel tijd overheen.

Wil je meer tips over het algoritme, content creatie of hashtag onderzoek voor Instagram? Maak dan een gratis account aan voor De SEO Studio Academy.